Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Képregénnyel a Fezenre és tovább... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 23.

ImageKépregény-pályázatot hirdetnek fesztivál témakörben a FEZEN szervezői és a Parkocka.hu alkotói. A legjobbaknak ítélt munkák limitált példányszámú pólón is megjelennek. - Vajon mekkora a fesztiváljárók és a mini képregényt rajzolók táborának közös halmaza? Erre keresi a választ a Párkocka.hu és a Fezen fesztivál által indított közös képregény-pályázat. Mini képregényeket várnak az alkotókedvűektől, fesztivál témakörben.

Tovább...
 
Öcsényben szervezett Művésztanyát a Székesfehérvár-ért Művészkör Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 23.

ImageMintegy tizenöt alkotó gyűlt össze Magyarország különböző városaiból, s külföldről, hogy részt vegyenek az Öcsényben megrendezett Művésztanyán. Az „örömfestést” a Székesfehérvár-ért Művészkör szervezte. A közös alkotás során, a három nap alatt közel ötven festmény született: tájképek, csendéletek, meditatív gondolatok, egyiptomi emlékek.

Tovább...
 
Itt a negyedik Fehérvári Turista Nap! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 18.

ImageA Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében jött létre az a program, amely minden hónap harmadik szombatján arra buzdítja a fehérváriakat, hogy legyenek turisták saját városukban, és menjenek el egy ingyenes városnézésre, idegenvezető kalauzolása mellett. A májusban, júniusban és júliusban megtartott rendezvényre több százan látogattak el, akik örömmel indultak a város felfedezésére. A csoportok minden alkalommal meglátogatnak egy olyan városi helyszínt, ahova máskor nem, vagy csak ritkán lehet bemenni.

Tovább...
 
Elkezdődött a Királyi Napok Néptáncfesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 17.

ImageTöbb ezer ember látogatott el Székesfehérvárra, a XV. alkalommal megrendezésre kerülő Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál megnyitójára. A programsorozat „nulladik napján” a Kalyi Jag együttes lépett fel a Városház téren felállított színpadon, másnap pedig dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő köszöntő szavai után megkezdődött a Fesztivál. A táncosok augusztus 20-ig szórakoztatják a közönséget. Fellépnek a Burját Köztársaság, Costa Rica, Észak-Ciprus, Franciaország, Horvátország, Kanada, Olaszország, Sri Lanka, Taiwan és Törökország táncosai is.

Tovább...
 
Nézőcsúcsra készül a Fezen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 17.

ImageTöbb külföldi fellépőt, kedvező árakat és kevesebb követ ígért Kovács Antal, a Fezen fesztivál főszervezője. A szeptember 9-én kezdődő szezonzáró fesztiválon, öt színpadon és egy alternatív helyszínen közel 100 fellépő látható a három nap alatt. A 13-ik alkalommal megrendezésre kerülő székesfehérvári fesztiválon minden eddiginél több, hat külföldi fellépő színesíti a programot. Itt lesz a több mint 40 éve színpadon lévő angol Uriah Heep, a Helloween egykori énekese által alapított német Gamma Ray, a szintén német power metál kedvenc Edguy, illetve a tavaly elmaradt koncertjét idén pótló észak-ír Therapy?.

Tovább...
 
Muzsikál az udvar Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 17.

ImageNyár Esti Muzsikáló Udvart rendez ma, 20 órai kezdettel a Fehérvári Polgárok Egyesülete. A programra a Deák Képtár udvarán kerül sor, ahol fellép Tenke Eszter ( a Balladákkal), s az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Vízivárosi Asszonykórusa (Karvezető: Deák Zsuzsanna, tárogatón kísér: Vincze Tamás), akik műdalokat adnak elő a múlt század elejéről. A belépés díjtalan.

 
Kalyi Jag és Királyi Napok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 13.

ImageÉpül a színpad a székesfehérvári Városház téren, és zajlanak az utolsó simítások. Augusztus 14-én ugyanis megkezdődnek az idei Királyi Napok rendezvénysorozata. Ennek kapcsán Brájer Éva, a Kulturális és Turisztikai Bizottság elnöke sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Bizottság mindent megtesz azért, hogy évről-évre színesebb, teljesebb kínálat várja a fehérváriakat és idelátogatókat augusztusban.

Tovább...
 
Kiállítás-megnyitó és gyertyafényes hangverseny a Károlyi Kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 13.

ImageA fehérvárcsurgói Károlyi Kastély hagyományos sorozata, a “Zene és festészet” ezen a nyáron is érdekes programot kínál vendégei számára. Augusztus 27-én, pénteken Szakszon Imre kiállításának megnyitójára várják az érdeklődőket. A kiállítás a budapesti Ari Kupsus Galéria jóvoltából kerül megrendezésre, és 19 óra 30 perctől látható a kastély kiállítótermeiben. A fiatal festőművész Nyíregyházán született, felsőfokú tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetemen Nagy Gábor tanítványaként végezte.

Tovább...
 
In memoriam Sobor Antal Nyomtatás E-mail
Írta: Bakonyi István   
2010. augusztus 12.

Image"Sobor Antal az örök tavasz ígéretét jelentette nekünk, szavaival, könyveinek ékesszólásával, novelláinak és regényeinek nagyszerűségével, naplójegyzeteinek varázslatos egyszerűségével és a vászonra vitt színeinek tisztaságával” – mondta többek között L. Simon László a székesfehérvári temetőben, a hetvenhét évesen elhunyt Sobor Antal ravatalánál.

Tovább...
 
Koronázási palást szentelés és idegenvezetés a lovagrenddel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 10.

ImageA III. Béla Lovagrend - lokálpatrióta missziója keretében - különleges eseménnyel és szolgáltatásokkal várja a Királyok Városa látogatóit augusztus második felében. Augusztus 15-én, vasárnap, 12-12.30 óráig tartják például a Nemzeti Emlékhelyen a koronázási palást utánzatának ünnepélyes szentelését. Mint ismeretes, a jelenleg a Nemzeti Múzeumban őrzött eredeti koronázási palástot 1031. augusztus 15-én Szent István királyunk és Gizella királynénk a székesfehérvári Koronázó Templomnak ajándékozta. Ennek ellenére e szakrális kincset ma Fehérvártól távol őrzik és mutatják be.

Tovább...
 
XXI. századi anyagok és technikák a festészetben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 09.

ImageSimon M. Veronika, Szőke Balogh Joli és Szőke Krisztina alkotásaiból nyílt tárlat a székesfehérvári Platán Galériában. A kiállítás a „XXI. századi anyagok és technikák a festészetben” címet kapta. A festményeket Enyedi Béla Krúdy díjas szépíró mutatta be a nagyközönségnek. A megnyitó műsorában közreműködtek a Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör tagjai. A tárlat megtekinthető: egy hónapon át.

Tovább...
 
<< Első < Előző 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5303 - 5313 / 6216